många dagar som blir till ett inlägg

hej hej, nu äntligen updaterar jag min blogg. jag har, i ärlighetens namn, inte orkat skriva något. varit alldeles för trött. Har konstaterat att jag vaknar varje morgon mellan 5:30 och 5:40. man börjar ju tro att det är den nya demon timmen. Men who knows. Sitter för tillfället inne efter en ensam och lite smått tråkig dag, ibland blir det så. Igår var en mkt händelsefull eftermiddag, efter att "ekerö-riders" (ett gäng som var här på ridkurs över helgen) hade farit så skulle Lisa Rida unghingsten på banan när thomas red en av sina tävlings hästar och jag skulle fånga in ofrivilliga ponnies. fick tag i ett av stona som jag släppte in i hagen, den blev helt knäpp och kutade runt runt runt inne i hagen som är bredvid ridbanan. Lisas hingst blev hingstig och bockade av henne, Lisa låg kvar på backen och jag trodde att hon hade dött! herregud alltså. slutade iaf med att Lisa fick åka in på akuten mitt i natten och jag fick sms klockan 02:00 att jag skulle ta morgon fodringen på morgonen då. Lisa fick stanna hela natten på sjukhuset, hon kom hem nu på eftermiddagen. Tydligen hade hon gjort illa en muskel och ska nu vila i fem dagar. vilken tur att det inte var någonting värre alltså. Fy fan vad man blev rädd. Idag har jag varit ensam på gården, rensat stenar och pinnar från hage, fodrat djur och sopat spindelväv. men men. imorgon är en ny dag

Nu rider Thomas och några andra roping människor på banan och kastar lasso på dummy (sök på dummy-roping på youtube om nu inte vet vad det är. det är totally awesome) jag sitter inne på mitt rum och undrar om jag ska ta kvällsfodrignen eller om thomas ska fixa det. men, jag tror att han fixar det. så jag stannar nog inne och duschar av lite smuts. Jag trodde att jag hade blivit brun, men efter man har tvättat halva ansiktet så insåg jag att jag inte var det... men jag hann vara glad en liten stund.. :)

de sju små dagarna

sitter just nu i mitt rum och har just duschat. är helt sluuuut och jag tror bestämt att solen har bränt mina kinder. Men, blir jag brun sen så ska jag inte klaga. Började med att det kom en annan praktikant, Lisa (ja, en till som jag kommer att kalla för Lill Lisa) En jätte trevlig tjej som går sista året på naturbruks på gotland. ett år yngre än mig med andra ord. Ha ha, kul att träffa någon som också brölar när det händer något! ha ha
Jag kommer typ aldrig sluta berätta om de tråkiga saker vi gör, för, let's face it, läser ni detta så har ni mest troligt inte ett så värst spännande liv och kanske finner någon tröst i att inte jag heller har det ;)
Utfodring på morgonen (jag körde fyrhjulingen... omg), sen lite vattenpåfyllning. Lisa skulle till banken och prata med da chief there så jag och lill lisa lämnades ensamma med hovslagaren som började något slags test om hur mkt vi kunde HA HA HA XD herregud så pinsamt, jag kunde  iaf med än lill lisa ha ha. "så om ni är och jobbar som hästskötare åt John Whitaker och han frågar om ni kan kolla till en häst som är svullen vid rullbenet, vart skulle ni kolla då?" men, han är ganska rolig ändå. mina fördommar om hoppryttare på hög nivå har helt och håller försvunnit kan jag ju säga.
Sen så longerade jag en små busig Miyo medans lill lisa gick ut med alla nyskodda hästar i hagarna. efter det vart det lunch ute i solen. jag åt super goda köttbullsmackor. Det är min näst sista lunch innan helgen som jag lagar själv, NICE!
på efter middagen for vi och kollade på en ponny som Lisa var lite intresserad av, hästen hade alltså blivit illa utbildad, ägaren skyllde allt på nägra tjejer från lidingö som inte hade kontroll. hennes hage var en lerpöl som var precis bredvid en skola. Alla hästar var lite smått för smala och hade inga ryggmuskler överhuvudtaget. jätte tråkit att se. Lisa bestämde sig iaf för att ta hand om den i två månader och se hur det går. Så nu kommer vi att kämpa med en jätte rädd och osäker häst på måndag.... men men, man lär sig nya saker jämt
nu på kvällen var jag med  och red lektion, jag kan inte svänga! jag hade super snälla nordisen Frido, men seg som bara den. ja ja, imorgon är en ny dag
vi höres
bild på ny hästen
den nya hästen

sjätte dagen

ja... efter vilo period på fyra dagar i visby är man nu tillbaka. sommardäck på bilen och nya krafter. har inhandlat en ljudbok som jag lyssnar åp i bilen "hundraåringen" tyckte att den passade lite till min stil :P
just nu sitter jag på mitt rum och undrar om jag skolkar, jag brukar ju sluta den här tiden och vi brukar ha någon sorts tyst överenskommelse om när jag ska sluta. men, jag får så himla dåligt samvete. Nu ska Lisa tönköra hingsten och innan det hade hon lektion, och jag sitter på mitt rum.. herregud vad jag kommer att få världens sämsta betyg. Hon borde skälla ut mig, eller berätta om när hon vill ha hjälp.
har iaf lärt mig en massa nytt idag, bland annat att jag är sämst på att tömköra...
borjade iaf dagen med att utfodra sen fick jag kör lektion på fyrhjulingen av Lisa. Och ja.. det är som att köra skoter! awesome
sen vart det plocka ut alla blommor som dött ur alla hundra krukor hon hade inne, och krukorna skulle sen ut i en bod. jag fick så himla ont i ryggen alltså, varför har man en kruka gjord av cement med decimeter tjocka väggar? varför? det är djävulens redskap!
Miyo, den borrelia tillfrisknade painten skulle longeras medans Lisa var hos grannen och diskuterade ridhus bygge. spännande indeed. jag hade mer kontroll på linan denna gång, hallelujah! men, jag tror att hästen hatar mig, han stannar hela tiden och vägrar att gå någonstans..
efter det skulle jag tömköra Billy, den fräna tävlingshästenlåt mig först berätta lite om Billy. Billy är en skäck på 8 år som tror att han är ett föl som kan göra som han vill. Lever det vilda livet. Lisa visade först lite hur man gjorde, kaxig som jag var räkade jag he upp tömmen under svansen på han och han stack, jag tappade mössan och hängde mig i tömmen tills han stannade. perfekt alltså, underbart att man ska vara så värdelös. Iaf, Lisa tönkörde en stund, och sen jag igen. och sen påpekade hon att det tar tid att lära sig, ett snällt sätt att säga att jag är värdelös XD vi gillar det.
efter det så fick jag testa rida riktig western på Lisas tävlings häst smokey! och som hon fint påpekade "det är inte alla som får rida honom" så sattde hon ju direkt pressen. Jag hade western sporrar och allt! kände mig som clint eastwood. red med en hand, testade galopp ombyten, fick häst att gå fint, red på enhands grepp och insåg att det var hur kul som helst!!! Lisa satt åp sitt projekt Tim och trodde typ att jag var knäpp eller nått.. he he, stackars Lisa...super sporre!
och just ja, har suttit med bokningar på datorn och gått över mitt schema lite smått. imorgon ska jag vara ensam med den tokiga hovslagaren.. jag kommer att dö

och på den femte dagen...

Började trött med matning av både tjockis- och ponnyhagen.. ingenting spännande där, sen plockades det vårblommor som sattes i snaps glas inne i saloonen, en fröjd för alkisar all around. sen följde jag med Lisa och fick se Gotlands näst största stad, Hemse. De ha allt man behöver! bönder, bönder och bönder, and NO my people, jag talar icket om sexiga bönder som är i lämplig ålder, utan om gamla gubbar som aldrig flyttat ut från föräldra hemmet och bestämt sig för att duschen är någonting som de där och jag citerar.: " jävla-stadsborna-som-tror-de-kan-något"
efter ICA och fiskaffären gick vi in på systemet. Lisa ska göra slut tentan på tisdag till someljer (om det nu är så det stavas) och är helt besatt av viner. Hon pekade på en massa olika som hon tyckte var goda och jag bara nickade och log och sa mina vanliga lame assa catch frases "nähä!" "perfa" "häftigt!" "fränt" "va roligt!"
jag tror att de blir lite less på mig
men men, har lärt mig att rulla in bestick som de gör på restaurang och hjälpt en tjej från stockholm att sadla och hämta häst i hagen idag när hela hennes familj stod och tittade på och tog kort med deras system kameror. och jag säger systemkameror! hela familjen hade en var! herregud, jag trodde att jag skulle dö... på rikigt
sen blev det en trevlig biltur tillbaka till visby, och nu sitter jag här och käkar popcorn och tittar på Chuck, och jag börjar om först på onsdag morgon... i helgen skall det handlas och slappas. fyyy så skönt
hoppas ni losers har det bra där hemma
Toni Johanssone rapporterar

fjoerde daegen

Jag vet att jag sover bra när jag inte vill stiga upp på morgonen... men, det var värt att dra sig lite innan man skulle ut i kylan. mata,putsa the usuall helt enkelt. efter det fick jag sitta och lyssna på Lisa berätta om hur deras super awesome dataprogram fungerar och se en massa bokningsuppg, hur hon skriver fakturor och en massa annat spännande som man kan hitta i pärmar på kontor. Sen kom stockholmsfamlijerna för det var dags för hoppning och ena barnet skulle vara med, vi andra byggde bana och tittade på. Ingen avfallning denna gång, men det var nära några gånger. En massa tjockisar sattes på diet i vår nyavgränsade going-to-be-thin-hage, och jag tog in Miyo och borstade lite på han och gick en liten skritt tur i skogen med han. En mkt skeptisk häst som stannade var 30meter  och undrade vart vi var påväg, och han är ganska stor och ganska svår att rubba så en svänga som egentligen skulle ta 10 minuter tog 20 minuter, på hemvägen vart han glad that fat bastard ... he he näe, han är söt :P eller ett monster, har inte riktigt bestämt mig än.
Tillbaka på gården fann jag Lisa och Hasse som höll på att baxa ur den gamla tvättmaskinen, det är en gigantisk industri tvättmaskion som bultats fast i golvet och det var den nya också, men efter mkt om och men var den på plats.. .de kallar mig super woman, men ja.. det är jag ju också ;)
nu sitter jag iaf på mitt varma rum och tittar ut genom mitt fönster och på ridbanan, lisa ska ha två lektioner ikväll. Hon sa det som att hon tyckte att jag kunde komma och kolla.. men jag är alldeles för kall..
living it miyo style

I det stora hela har dagen gått ganska bad, jag missuppfattade en massa och gick fel och ja.. gjorde saker på sätt som de inte brukar göra. Tror att jag har lyckats framställa mig som en mer korkad person än jag är, hur jag nu lyckades med det.

Vill tillägga att jag även har fått en läxa för kvällen, kolla igenom hela tävlings reglementet. och det finns en massa konstiga uttryck som jag måste kolla upp med Lisa vad de betyder egentligen.

vill även tillägga att det finns en tävlings gren som heter horsemanship, fick se en ridgrupp som red det i förrgår.

världens sämsta praktikant rapporterar


3e dagen kommen och gågnen

Började dagen med att höa lite, fortsätta putsa och smörja lit mögel läder. Sen tittade jag på när stockholmsgänget red. Måste berätta om dem så ni förstår:
stockholmsgänget består av två familjer som äger genemsamt 7 hästar som, när de inte är här, ingår i ridskola verksamheten. men varje lov kommer de hit och bor i sina stugor inne i Ronehamn och är i stallet hela dagarna. eller föräldrarna är det iaf XD de har varit här varje dag jag har varit här och är typ hur snälla och pratglada som helst. tsm har vi krattat och skottat ur all hästskit ur hagarna, det tog X antal timmar, egentligen är det inte klart men... sssssh vi säger inget om det
Sen frågade Lisa om jag ville ut på en liten sväng med henne och Ann (en mamma i stockholmsgänget). Lisa satt på sin tävlingshäst, Ann satt på en 6årig quarter/ardenner och jag satt på Tinkern Sean som även kallas för sean banan! love it. Super snäll och go. VIll bara tillägga att jag fick mig upp utan problem (han var typ pony size but still )sen påpekar Lisa att jag har för korta stigläder!!! jag kunde inte ens rida lätt utan att stå på tå och tyglarna var everywhere. men men. trots vattenpölar och farliga grannar med lite stress var det super kul!  nu sitter jag inne på mitt rum och käkar soppa och dricker C-vitamin och ska snart sätta igån någon rolig film på min externa innan jag går och duschar
här är en bild på petite den tjocka tinker liknande irish cob/ dansk ridponny hästen
petite

2a dagen on das LIA

vad har hänt idag? praktiskt taget ingenting, börjar dagen klockan 8a med att be om ursäkt för att jag sov. Lisa sa att de hade suttit och funderat på om jag hade någon slags allergi.. I look like shit
sen vart det det gamla vanliga, he ut hö och sopa lite. Sen putsade jag lite bett, smörjde lite sadlar, tvättade lite mögel träns och sen vart det lunch. Efter lunchen kom ett helt gäng och skulle hoppa. HA HA XD wonderbar, alla är westernryttare och westerhästar i grunden.. det var spännande. Bara en avfallning trots att Lisa satt pä världens spänst häst som var överallt och ingenstans. Jag stod och tittade på och hade absolut ingenting att göra. och sen fortsatte det så resten av dagen, det finns inte så mkt att göra när edt är ridlektioner utom att stå och titta på . jag har hämtat in lite hästar, borstat lite på Petite (världens tjockaste tinker) som lisa tyckte jag kunde rida, men jag vågar inte rida när jag är så himla förkyld. eller jag skulle tycka att det vore så pinsamt när det bara rinner ur näsan XD dagis here I come!
Nu har iaf alla farit på någon hoppträning i ridhus och jag insåg min plats som nykomling ivägen och avböjde med ursäkt om telefon konferens.. jag får ringa någon halv sju så att de inte tror att jag ljuger...
sitter nu med dator och externa och ska kolla lite serier och äta ur min stora skål av flingor!

adios amigos.. bara tre dasgar kvar av denna arbetsvecka!

måndag och dag ett on the LIA

ärade läsar av meine blogg, här sitter jag ute på landet å¨gotland och skriver lite om vad som sker här på praktiken. Kan ju börja med att berätta vad jag befinner mig på för ställe;
stall änggaarde är ett western ställe som drivs av Lisa och Thomas, men mest av Lisa då thomas har ett annat företag aswell, han tävlar western på ganska hög nivå, har gjort några DVD instruktions filmer och levt livet. har tre hästar som han tävlar varav en är en jätte söt quarterhingst på 3 år som jag trodde skulle döda mig idag när jag köllade om nägon hade tappsko
Lisa driver stället hon är ridlärare i western och tävlar litegrann hon med. Hon driver även ett bed and breakfast här på gården, i ett av dessa rum bor jag! och det är bara mysigt. Super trevlig kvinna som kan en massa saker och jag lär mig mängder
nu om min dag:

Feber natt som innebar att jag praktiskt taget inte sov någonting
vaknade en och en halvtimme innan jag skulle börja, sen ut och mata lite ponies hämtade hästar i hagen (jag tog in rätt häst varje gång! omg) sen kom en tokig hovslagare som var en tokig gotlänning, runt tretti och super mkt dialekt. Pratade om att om man inte drack kaffe så måste man röka för annars får man inte ha rast... ja, fråga inte mig, jag hörde typ bara hälften av vad han sa. Lisa visade en massa spec. skor som används för slidestop etc.
sen skulle jag hämta en sjukhäst som jag skulle longera, börjar med att när jag skulle ta av han broddarna kuttar jag upp knogarna. kan inte borsta han ren heller.. sen ute på banan så trasslar jag in mig i longerlinan, Lisa står och tittar på och skriker att jag ska byta varv, sen blir jag så stressad att jag trasslar in mig ännumer.. det vara pinsamt!
sen kom dagens kursmedlemmar, alla var runt 40-50 och typ awesome på att rida! gjorde en massa super svängar och hade super snygga hästar! herre. och jag skulle stå och titta på och lära mig lite för hon tyckte jag skulle vara med och rida reining bana på eftermiddagen. Men strax efter lunch går jag in för att vila en stund.. febern kokar upp mig inifrån. och nu sitter jag här, råkade sova bort hela dagen, ingen har knackat på min dörr.. underbart att man sover bort första dagen! fy så pinsamt. Jag undrar vad hon kommer att säga imorgon... men, förhoppningsvis kommer hon ihåg att  jag är sjuk... fast, om jag har tur så kanske hon ska ut en sista gång och matar hästarna så att jag kan be om ursäkt...

awesome

RSS 2.0