wilkommen meine schlaaavar

igår cyklad ejag hem i mörker när jag skulle från stallet, hela vägen sade min hjärna "vart är vägen", "är det en björn som står och stirrar på dig?" och "hur lång är den här uppförsbacken måntro?" den sista frågan brukar jag ställa mig själv på dagen också.. jag hatar uppförsbackar.
först km av vägen är det en smal asfaltsväg med skog på båda sidorna och hus, den andra delen består av en större väg med skog på båda sidorna.. och varför de inte har satt upp gatlyktor vet jag inte.. kanske lite efter i utvecklingen.

En annan sak som jag har funderat över är vilka hästar som man håller på med, jag gillar ju lugna och sega hästar. Men både påliann och Indianen har varit lite snabbare och små stressade hästar. kanske är så att någon planerar min "olycka" redan nu? hmm...

that's it, I am going to become en tokig paranoid kärring som har kastruller på sig hela dagarna för att skrämma bort vildsvinen.


spektakulärt mr reinfeldt!

det är inte bara jag som har hittat likheten mellan Mr Renfield, Draculas mänskliga slav och Mr Reinfledt, Sveriges statsminister. jag antar att det bara är en sådan dag där man hittar kopplingar. Alla dagar har en egen specialité och ibland har de flera. Idag är en kopplingar och se grumligt dag. Känns som att vara hemma hos mormor när hon gör våfflor. det är sommaren förrunnat, när man är lite mer aktiv än andra dagar.

Har varit i stallet idag igan, han fick springa lös lite i rundkorallen, lyssnade super bra och var lycklig när han fick käka lite välförtjänt gräs. Han är en super häst! sen stannade jag kvar, putsade lite läder och höll en annan medryttare sällskap när hon borstade på lill shettisen Toy. hur liten som helst!

Sitter just nu och skriver om kommissionslagen. Känns inte direkt super, men jag har lagt upp ett schema som ska gälla de dagar som jag har framför mig. Imorgon ska jag skriva om Reklamationslagen, och dagen efter det ska jag skriva lite affärsplan. hinner jag ska jag städa och kansek påbörja lite försjupningsarbete med juridik. I don´t want to be a lawyer!

"I like to think of Jesus as a mischievous badger"
-talladega nights

ännu en resa

nu är jag tillbaka från min ensamma resa till a6 center i jönköping. shoppade lite på IKEA och lite på andra butiker, hämtade ut mitt paket på min favorit butik VILLAGE och sen bar det av till vaggeryd igen. Ville tacka alla som orkade prata i telefonen med mig, även fast det hackade. kom på att det beror på att mitt headset glappar.  Igår var jag i stallet och red dressyr med Indianen, och vi såg precis ut som på bilden :P utom att han är fux och människorna var grisar. Jag gillar inte grisar, och det gör inte Indianen heller så jag fick lite nackskador av hans skutt. men, han var super duktig när han ville

Imorgon är det ännu en dag som ska passera innan man kan åka hem, längtar till jul, första julklapparna är inhandlade! IKEA har börjat att ställa ut lite jul grejjer redan. och jag vill bara tillägga till alla er hemma att jag bara var på IKEA för att fördriva tiden, och jag bor så nära IKEA att jag får deras reklam i posten :P moahaha harkel host host...

ja, vad ska man säga. snart är jag hemma, och då blire partääy


hemma från snapphanarnas hemvist

ja, då är man tillbaka i sverige igen :)
jag skulle vilja berätta lite om viktiga stunder på resan, eller roliga stunder iaf ;

Fossan såt längst fram i bussen och utbrister;
"Vill ni kissa i buskarna?"

PÅ McDonalds någonstans vid e4;
jag glömde besticken till min sallad och måste fråga i kassan om jag får en plastgaffel, jag får en av killen som ser förvirrad ut och tjejen bakom blir jätte arg för att jag fick den gratis. De andra som vill ha vart tvungen att skänka  pengar till cancer fonden eller köpa något. ha ha evil!

fortfarande på McDonalds;
giggi snor en ballong på vägen ut, vi gillar det!

på Flyinge;
på 5 års hoppningen så faller en tjej av sin häst och flyger rakt in i sarjen som vi sitter bradvid, trodde hästen skulle hoppa över och hoppa på oss! det skakade när hon träffade sarjen, det var super hemskt. Jag vågade inte titta, trodde att hon var död. Hon klarade sig dock och gick ut själv. men det var hemskt. 5 minuter av skräck när hon låg på marken och det kom sjukvårdare.


Nej, flyinge vgar en allmänt trevlgi upplevelse, om man bortser från föreläsningen för hästföretagare; en gubbe (som jag tror hade ett holsteiner stuteri) satt hela tiden och sa "THAT'S THE PROBLEM!" på ett mycket svenskt sätt när han klagade på allt möjligt. Jobbigt.
men det fanns suoer mycket fina hästar och en massa saker på mässan. sen hade de en massa fina stall och hingstar också. but we ain't gonna hold that against 'em!

imorgon fyller jag år, så jag var och hämtade mitt paket på posten. imorgon ska jag få en hemlig leverans som mamma har fixat, jag är lite nervös, jag har ingen aning om vad de har gjort! läskigt

nu ska jag invänta morgondagen, vill öppna paket!

skjutglada gubbarnas dag

Nu har älgjakten börjat så det blev ingen ridning idag, men vi stod väldigt länge inne i stallet och pratade med Maria. hans omnade så att han höll på att falla XD sööt

nej, min lägenhet ser ju hemsk ut, dags att städa och duscha.

Jag har lärt mig någonting nytt idag, här i södra delarna av vårt anlånga land finns det någonting som strövar fritt is skogarna och kuttar boskap. Dessa kallas för vildsvin, ett vildsvin bökar upp saker och är allmänt hatade av befolkningen. I norrland är vi fashinerade av vildsvin och ser dem som trevliga skjutbara invånare. I norrland har vi något hemskare som lever och strövar på våra vägar, de tar våra skatte pengar när vi ska göra oss av med dem. Renar, i södra sverige gillar de renar, varför förstår jag inte.

Nu ser jag på TV och åtehämtar mig efter en cykeltur i kylan.


skjutglada gubbarnas dag

Nu har älgjakten börjat så det blev ingen ridning idag, men vi stod väldigt länge inne i stallet och pratade med Maria. hans omnade så att han höll på att falla XD sööt

nej, min lägenhet ser ju hemsk ut, dags att städa och duscha.

Jag har lärt mig någonting nytt idag, här i södra delarna av vårt anlånga land finns det någonting som strövar fritt is skogarna och kuttar boskap. Dessa kallas för vildsvin, ett vildsvin bökar upp saker och är allmänt hatade av befolkningen. I norrland är vi fashinerade av vildsvin och ser dem som trevliga skjutbara invånare. I norrland har vi något hemskare som lever och strövar på våra vägar, de tar våra skatte pengar när vi ska göra oss av med dem. Renar, i södra sverige gillar de renar, varför förstår jag inte.

Nu ser jag på TV och åtehämtar mig efter en cykeltur i kylan.


början på en dag

Jag har problem, när jag vaknar orkar jag aldrig gå upp ur sängen utan jag ligger och drar mig även fast jag vet att det finns en massa saker att göra. Jag är ju katt och hamstervakt åt hanna i min klass som bor i huset bredvid mitt, sen ska jag ju till Indianen och rida innan älgjakten börjar :S I will die algtorn överallt. Sen har jag tvätt tid någon gång idag. Jag hoppas att det är ikväll, annars så får fläckarna vara kvar tills jag bokat om.
När man säger tvätt tid så tycker jag att man låter onödigt vuxen, denna simpla uppgift har på något vis blivit ett tecken på att man har blivit vuxnare än man någonsin velat bli. pensionen here I come!
Skulle vilja pensionsspara men då man lever på skulder och lån så skulle det kännas lite underligt. lev i nuet säger jag bara.

Adieu mes amis.

alla måste kolla på centralskolan! (sök på centralskolan på youtube)

KATLA

ja, vem minns inte bröderna lejonhjärta? pottfrisyrer och tights
Det var ett tag sedan som man updaterade sin blogg, så nu när man vaknade tidigare än planerat så kan man ju passa på att skriva lite om vad som har hänt hittills.
I skolan så händer inget spännande, eller nästa vecka är det en massa föreläsningar och en tripp till flyinge och breeders cup. det ska bli roligt. Sen fyler man ju år på lördagen, då ska jag mest troligt sitta ensam i min lägenhet.
Idag ska jag till stallet och rida Indianen, var där igår också och red. Jag tror att han är typ världens bästa häst! även fast suss trackade på bettet pga bukefalos! ha ha, susanne, man ska inte tro allt man läser :P eller så har du rätt
sen måste jag städa lägenheten och skriva reflektionen! paniiik är det säger jag bara.
Min syster säger att jag inte får boka min hemresa, underligt är det. biljetterna håller på att ta slut.

mitt liv är i kaos
tycker att alla ska kolla på centralskolan!

http://www.youtube.com/watch?v=Z016iNXu3pw

tusentals suckar senare

den här datorn är ju inte som alla andra, ibland vill den inte riktigt skriva alla bokstäver som jag trycker ned, det är skoldatorn som jag sitter på, min dator är inte heller som alla andra. Gör lite som den vill, går in på en massa porrsidor hela tiden! VAD SKA JAG GÖRA?! det är ju obehagligt så jag använder inte den datorn till internet så mycket längre.

Sitter just nu och skriver min läxa, har gjort det bästa jag kunnat om lagarna. nu ska jag hita lite om det andra arbetet, kommer inte bli så mycket skolarbete imorgon, först ska vi till Annsie och rida hennes häst, sen ska vi till Indian och efter det är det ett stallmöte. På tisdag ska man till Värnamo btw, till Sandra och koll när hon rider och klappa lite på hennes gnagare som hon påstår är hennes husdjur. obehagligt :P

Ni kansek undrar vad jag pratar med människor om här nere, eller så gör ni inte det, men jag kommer att berätta det ändå. På något sätt blir det alltid om norrland, jag tor att det är mitt fel, men jag har helt enkelt inte kunnat föra över min aöllnskningar om att prata om någonting annat. Jag tror nästan att det har med det faktum att göra att ingen förstår vad jag säger, och om jag säger någonting så skrattar dem! till och med när man ska vara allvarlig i en diskussion. Men men, snart ska man hem till skellefteå, only a couple of days til' Xmas!
Dags att börja shoppa lite julklappar och annat trevligt.
Ungefär hundra meter bortanför den här skylten, på andra sidan vägen bor jag.
Tragiskt men sant. Lägg märke till tallatna i bakgrunden, det ä en massa tall och kalhyggen här!

"I som här inträden, låten hoppet fara"
Dante talade om vaggeryd

nu blev det lite mer att göra

Igår cyklade jag och hanna på långtur hem till Maria i min klass. I hennes stall står nämligen  en häst som jag och hanna provred imorgon, så nu har man blivit medryttare på ett varmblod. Han är hur söt som heeelst! snällast i världen vågar jag nästan påstå. LIgger just nu i sängen, ska snart kliva upp för att vi ska snart dit igen, ägaren ska visa lite nh grejjer som man kan göra. Jag ska offra lite av min gb och lägga upp bilden från annonsen.
snäll heest


Vi har mycket att göra i veckan och jag gruvar mig, det är så himla jobbigt när man inte hittar någon information om ämnet. Två grpparbeten samtidigt i två olika grupper! herregud, det är jobbigt. Speciellt när alla kan så mycket mer än mig
I juridisk orientering så ska vi hitta en massa kund och konsumentlagar, mervärdesskattlagar, kontrakt lagaretc. etc.
och i ENTRAFF (entreprenörskap och någonting mer... kommer inte riktigt vad förkortningen står för) ska jag söka upp en massa leverantörer för vår affärsplan. I den affärsplanen skall även första årsredovisnigen vara med och en massa budget kalkyler! jag blir tokig! har inte hunnit någonting och man ska vara klar på tisdag. Dessutom så måste jag intervjua en entreprenör och hitta en LIA plats där jag kan vara i 2,5 månader... Nej, det här känns jobbigt.
Men man får väl tänka pojsitivt. Tänk på barnen i luxemburg, de har det inte lätt inte.

"You're not seriously gonna believe this man, are you? Are you? HE ISN'T EVEN FROM 'ROUND HERE!"
-Inspector Frank Butterman (Hot fuzz)



dagarna går

ja, nu blir man väl tvingad till att tacka suss för att hon har lagt ut sina bilder på http://www.kroksjon.blogg.se/ kolla in den

Sen vill jag tacka allas vår vän christian för att han har stått ut med alla mina emosamtal! christian är en hjelte! (he he, han heter ju christian hjelte, pappa humor!) Och passa på att välkommna honom till ljuset utanför källaren.. viss smuts kan man aldrig tvätta bort, bara så att du vet.

sen så vill jag skriva lite om hur jag har det här i Vaggeryd, livet flyter på. min lägenhet är lika smutsig som det har varit tidigare, om inte smutsigare. min tvått som ligger lite överallt i väntan på söndagen och veckotvätten. Nu förstår jag vad de menar med att folk alltid missköter sig i tvåttrum. det är nästan lite smutsigt.

Sitter just nu hos Hanna i min klass, min nya vän som får stå ut med mig. Jag får henne att längta hem till fucking Åmål ha haXD jag skrämmer människor. Tvingar henne att se en massa filmer och konstiga saker.
Imorgon ska vi provrida ett varmblod som står en bit utanför, vi får se hur det går helt enkelt. Blir mycket spännande kan jag ju tillägga, kommer inte ena att få mig upp. det var jätte länge sedan som jag red sist känns det som.
Ska typ följa med henne till Åmål på min födelsedag, annars hade jag fått vara helt ensam och övergiven på min födelsedag...
"happy birthday to me, happy birthday dear me-e. Happy birthday to me!"
tragiskt, ett år närmre döden säger jag bara.

Nu ska jag skriva lite om allas vår vän Linnea Vikman

Namn:Linnea, Vikis, Hampus, dressyrmutant, raggmunken... och alla andra namn som hon har samlat på sig under åren
Född: 1991 och en månad som är alldeles för tidigt för att det ska vara hälsosamt för mig.
Gör just nu: leker emo och inser inte hur lyckligt lottad hon är som går på naturbruks! det blir bättre snart, promise. bli arg!! Sen skriver hon mycket på sin blogg http://www.lvis.blogg.se/ det tycker vi är trevligt
Styrka: mutant i dressyr, och äckligt intelligent samt hysteriskt rolig att jävlas med
Svaga sidor: hon inser inte att det är hon och jag ;)
intressen: monster pajjen och hurta
Favorit kusin: Den där kusinen som är en del av hennes familj, bveskrivningen passar in mpå många. Men hon vet vem jag menar
Favorit person: Jag så klart! och kanske grubbis och den där helena på ett hörn någonstans.. vilket inte gillas av mig. Du skall icke någon annan favorit person hava än Antonia. Det står i bibeln.
Bästa minne: finns alldeles för många, Kan ju vara när jag lyckades ta en bild på henne, eller när jag lyckades putta ner henne i snön
Råd till Linnea: Bli förbannad! Personen luktar illa, borde sköta sin hygien. skrik lite!

 

RSS 2.0